Bevers in Den Bommel; lijn uw hond aan

Bevers in Den Bommel; lijn uw hond aan

De bever

In en rond het Haringvliet hebben zich de afgelopen jaren bevers gevestigd. Onder andere nabij het strandje ‘Bommel Beach’ in Den Bommel. De gemeente is trots op het feit dat deze beschermde diersoort zich in het Haringvliet zo thuis voelt. Het geeft aan dat de natuur zich blijft ontwikkelen op Goeree-Overflakkee. We vragen hondenbezitters om in het gebied hun hond aan te lijnen.

Bever

De bever is met een lichaamslengte van 75 tot 90 centimeter het grootste knaagdier van Europa. De staart is 25 tot 37 centimeter lang en het dier kan wel meer dan 30 kilogram zwaar worden. Bevers zijn territoriale dieren en leven in families in een hol onder de grond of in een burcht. Deze holen en burchten zijn ook langs het Haringvliet aanwezig!

Honden aanlijnen

De holen en burchten kunnen een gevaar opleveren voor loslopende honden. Honden kunnen vast komen te zitten in een hol of het kan, als de bever zich bedreigd voelt, in uitzonderlijke gevallen leiden tot een beet van de bever. Omdat de bevers dichter bij het strandje komen, heeft de gemeente in het gebied borden geplaatst met het verzoek om honden aan te lijnen. Zo kunnen de dieren in harmonie met elkaar leven.