BKS Sport en Bedrijfskleding groeit uit haar jas

Sinds enige tijd is BKS het Errea point Brabant. De kwaliteit van dit merk sluit prima aan bij de kwaliteitdie BKS levert.

Sinds enige tijd is BKS het Errea point Brabant. De kwaliteit van dit merk sluit prima aan bij de kwaliteitdie BKS levert. (Foto: Tineke Feskens)
   Bedrijvig Nieuws

DINTELOORD – Waar particulieren de weg naar BKS uit Dinteloord niet snel weten te vinden, ligt dat voor verenigingen, scholen en bedrijven toch net even anders. Het bedrijf, met showroom en drukkerij aan de Westerstraat 41, groeit letterlijk uit haar jas. Een opvallende prestatie. Vooral omdat Leo Donkersloot pas 6 jaar geleden besloot een bedrijf in keeperbenodigdheden te starten, vanuit huis, op een zolderkamer.

DOOR TINEKE FESKENS

De bal ging rollen toen Leo, toen nog samen met zijn maat de Brabantse Keeper School runde. Regelmatig kreeg Leo vragen als: “Kan ik bij jou geen goede keeperhandschoenen kopen?” De mannen gingen van start en binnen een half jaar moesten ze uitwijken naar een groter pand. Het werd een gedeelte van een bedrijfspand aan de Westerstraat. Na verloop van tijd kwam Leo er alleen voor te staan. 3 Jaar geleden besloot hij naast sportkleding ook bedrijfskleding te gaan verkopen én de kleding zelf te gaan bedrukken. Vanaf februari is zoon Michael in het bedrijf komen werken. Begin 2019 verhuist BKS naar Steenbergen. Daar zal ook een winkelruimte voor de particuliere markt worden ingericht.

Kwaliteit
Het is natuurlijk wel opvallend dat Leo, ook was er een flinke crisis gaande, in staat is geweest het bedrijf op te bouwen tot een gerenommeerde zaak. “We zijn niet de goedkoopste, maar onze klanten weten dat we kwaliteit leveren. We bedrukken natuurlijk alle kleding zelf, en we brengen de bestelling binnen enkele dagen naar de klant. Dit contact met onze klanten is erg belangrijk.” Hoe dat kan? BKS kan zelf logo’s ontwerpen. In overleg met de klant wordt een keuze gemaakt voor het artikel, en wordt bepaald hoe en waar het logo gedrukt wordt. De klant ziet digitaal wat hij krijgt en komt dus niet voor verrassingen te staan. Michael, een zoon van Leo legt zich naast de dagelijkse zaken op het uitpellen van de logo’s. Een monnikenwerk, wat met de hand gedaan moet worden. Door alle ontwikkelingen is het tijd geworden voor een volgende stap. “We groeien echt uit onze jas. De showroom is te klein. Met de komst van een hypermoderne plotter is een eigen ruimte voor de drukkerij ook noodzakelijk.”

Sponsoring
BKS is totaalleverancier voor verenigingen en bedrijven. Maar onlangs zijn ook ruim 400 tenues aan de Maria Reginaschool geleverd. Dankzij sponsordeals, die BKS graag sluit met de verenigingen krijgt de club, als zij inkopen, een deel van de kosten terug. Clubs die interesse hebben kunnen een speciaal hiervoor gemaakte folder aanvragen.