Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee zoekt bemiddelaars

Goeree-Overflakkee – Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee is een initiatief van gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeente heeft een samenwerking opgezet met FidesWonen, Woongoed GO, Woningbouwvereniging BeterWonen Goedereede, Woningbouwvereniging BeterWonen Ooltgensplaat en Politie Rotterdam-Rijnmond om buurtbemiddeling in Goeree-Overflakkee op te zetten. Gemeente is op zoek naar bemiddelaars. Denkt en doet u/jij mee? Lees hieronder meer in de oproep en uitleg van de gemeente over Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee.

 

Wat is Buurtbemiddeling?
Hoe lost u problemen of ruzies met uw buren op? De huisbaas bellen is vaak niet de juiste weg. Zelf het gesprek aangaan helpt meestal wel. Maar als dat niet lukt, kan Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee uitkomst bieden. Daar werken vrijwilligers die speciaal zijn getraind om bij conflicten en ruzies te bemiddelen, zowel in overlastsituaties tussen volwassenen als tussen jongeren en ouderen. Buurtbemiddeling is er voor bewoners, die problemen of ruzie hebben met hun buren. Of het nu gaat om lawaai, overlast door kinderen of huisdieren, rommel, pesterijen, een gespannen situatie, problemen in het portiek of irritatie over heggen, bomen of schuttingen, Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee kan ingeschakeld worden als buren er zelf niet uit komen.

Hoe werkt het?
De bemiddelaars helpen buren met onderlinge problemen om er samen uit te komen. Dat doen zij door er met de buren over te praten en hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. Hierbij spelen zij niet voor rechter en bieden ook geen pasklare oplossing. De bemiddeling is dus geen kwestie van wie er wint of het meest zijn/haar recht haalt. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn. Alle zaken worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Bemiddelaars gezocht!
Woont u in de gemeente Goeree-Overflakkee? Wilt u zich voor een paar dagdelen per maand inzetten voor inwoners van uw gemeente? Kunt u goed luisteren en staat u open voor andere mensen? Bent u bereid om een gratis training Buurtbemiddeling te volgen? Neem dan contact op via telefoonnummer 06 4300 6669 of mail naar info@gobb.nl.

bron:http://igo.nl/nieuws/actueel/artikel/20925/Buurtbemiddeling-Goeree-Overflakkee-zoekt-bemiddelaars