Controle hondenbezit 2018 in gemeente Goeree-Overflakkee

Regio – Voor de gemeente Goeree-Overflakkee verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks controleert Legitiem BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar vindt de controle van 12 tot en met 16 februari 2018 plaats. De controleurs kunnen zich legitimeren als werknemer bij Legitiem BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW. De redactie kreeg vorig jaar veel respons op het uitgebrachte artikel over controle op hondenbezit en stelde de gemeente daarop verschillende vragen. Lees hieronder verder en klik door naar de antwoorden die gemeente destijds gaf op vragen zoals, “waarvoor wordt dit geld gebruikt en hoe zit het met paarden- en kattenbezitters die geen geld hoeven te betalen?”.

 

Hondenbelasting

De hondenbelasting is afhankelijk van het aantal honden dat u bezit. Heeft u een hond of pas een hond aangeschaft? Dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen. Heeft u geen hond meer of vertrekt u naar een andere gemeente? Meld dit bij SVHW. U ontvangt dan mogelijk teveel betaald belastinggeld terug. Lees hieronder verder.

Zelf aanmelden/inloggen

U kunt uw hond aanmelden door bij ‘Mijn SVHW’ in te loggen met uw DigiD. Maar u kunt uw hond ook telefonisch aanmelden via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873. Afmelden kan alleen via de website of schriftelijk. Voegt u in dit geval als bewijs een kopie van de rekening van de dierenarts òf een kopie van de euthanasie-/ afstandsverklaring toe.

Bron: SVHW, Postbus 7059, 3286 ZH Klaaswaal. www.svhw.nl / Tel.(0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.