Discussie woedt wereldwijd

Twijfelaars overtuigen
„Daarom moeten we de twijfelaars op een andere manier overtuigen. Wat zijn de voordelen als je je wel laat vaccineren? Dan mag je weer reizen, feesten of naar de horeca. Je moet durven bespreken dat de gevaccineerden voorrang krijgen als de economie weer van het slot gaat. En ze overtuigen dat het nut heeft. Je gaat toch ook niet zonder helm op de brommer? Op deze manier bescherm je jezelf en de rest”, zegt Coolen van Brakel.

Niet welkom in kinderopvang
Naast wetten zijn er ook maatregelen die genomen worden: in Australië zijn niet-gevaccineerde kinderen niet meer welkom zijn in de kinderopvang. In Duitsland zijn ouders verplicht zijn tot een counselingsgesprek met een arts als ze hun kind niet laten vaccineren. Maar ook in andere landen zijn (wettelijke) maatregelen getroffen.

Nederland heeft alleen een wetsvoorstel liggen waarin staat dat de kinderopvang niet-gevaccineerde kinderen mag weigeren als het om mazelen gaat. Daarnaast stelde RIVM-baas Van Dissel in 2019 dat zorgpersoneel vanuit de professionele standaard een griepprik zou horen te halen. In de VS is de griepprik in meerdere ziekenhuizen verplicht voor het personeel.

Bron
Lees verder Telegraaf

error: