Kabinet houdt avondklok achter de hand

DEN HAAG – Mochten de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te weinig uitrichten, dan gaat het kabinet mogelijk een avondklok instellen. Dat schrijft minister De Jonge (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer.

Het kabinet houdt ’aanvullende beperkende maatregelen achter de hand om eventueel in een latere fase zo nodig toe te passen’. „Dit betreft het sluiten van douche- en kleedgelegenheden op sportfaciliteiten en het instellen van een (regionale) avond- en nachtklok.”

Groepsgrootte

De maatregel is als optie gegeven door het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert bij het beteugelen van epidemieën. Het OMT wilde eigenlijk ook dat het kabinet de maximale groepsgrootte voor binnen zou terugbrengen naar 20. Het kabinet koos voor het aantal van 30 omdat dit ook het toegestane aantal was in het voorjaar. De andere adviezen van het OMT heeft het kabinet wel overgenomen.

Maandagavond kondigden premier Rutte en minister De Jonge die maatregelen aan op de persconferentie. Zo moeten de cafés om tien uur ’s avonds sluiten, moet visite worden beperkt tot drie personen en moet thuiswerken weer de norm worden.

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/448904065/kabinet-houdt-avondklok-achter-de-hand

error: