Keijzer Racing importeur van Zanardi karts in Nederland timmert aan de weg met jong talent

GENK – Met rechtstreekse ondersteuning van de fabriek in Italië heeft Keijzer Racing importeur van Zanardi kart in Nederland goede vooruitzichten voor het komend seizoen. Met zijn drie vaste rijders Dani Prins, Kevin Stehouwer en Senna van Zoelen hoopt de equipe hoge ogen te gaan gooien in de KNAF Cup, het GK4-kampioenschap, het EK X30 én het WK X30.

Keijzer Racing Importeur Zanardi Kart in Nederland

Waar het fabrieksteam van Zanardi aan de grote internationale kampioenschappen meedoet, richt Zanardi Nederland zich voornamelijk op de X30-kampioenschappen in Nederland en België. “Het doel is om jonge coureurs zo goed mogelijk te ontwikkelen en te begeleiden”, stelde Richie Broeders, verantwoordelijk voor de lopende zaken binnen het team, tijdens het eerste weekeinde van de KNAF Cup. Uiteraard spelen prestaties ook een grote rol. “Want goede prestaties, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor natuurlijk.” 

Daartoe heeft het team topfaciliteiten tot zijn beschikking. Dankzij de nieuwe rol van Willemjan Keijzer (tot en met vorig jaar eigenaar van Keijzer Racing) als teammanager van het fabrieksteam van Zanardi zijn de lijntjes met de fabriek kort. “Het voordeel is dat je zo heel veel informatie tot je beschikking hebt”, zegt Leen Stehouwer onder andere verantwoordelijk voor het logistieke gedeelte. “We zorgen ervoor dat alle distributie van Zanardi naar Nederland goed verloopt.”

“Willemjan is één van de besten op het gebied van het begeleiden van talent. Hij zorgt ervoor dat jongens kampioen worden. We kunnen altijd op hem terugvallen voor informatie. We hebben ook altijd iemand van zijn team hier ter ondersteuning. Zo hadden we het eerste raceweekend Joey Hanssen (voormalig wereldkampioen karten in de KZ-klasse, red.) tot onze beschikking”, aldus Stehouwer.

Frontrow! Keijzer Racing Importeur Zanardi Kart in Nederland

Willemjan Keijzer staat het team bij in zijn rol als adviseur: “Omdat ik zelf veel in buitenland ben, is dit goede mogelijkheid om Zanardi in Nederland te promoten. De X30 is in mijn ogen de beste klasse die aansluit op internationaal karten. Richie Broeders en zijn vader Albert hebben samen met Leen Stehouwer de boel goed op de rit staan. Het is groep enthousiaste kartliefhebbers. Zij zijn in mijn ogen de juiste mensen om het te runnen in de races in Nederland en België.” 

Met Dani Prins, Kevin Stehouwer en Senna van Zoelen heeft het team drie talenten in de gelederen. Dani (11) komt dit seizoen uit in de X30 Junioren-klasse, net als Kevin (14). Senna (12) strijdt in de X30 Cadet-klasse. Leen: “Kevin moet gewoon naar het podium kunnen rijden in de KNAF Cup en het GK4-kampioenschap en de top tien kunnen halen in het EK. Senna komt van de Mini’s en rijdt dit seizoen voor het eerst in de Cadet-categorie. We hopen dat hij in de loop van het jaar podiumplaatsen kan scoren.” Richie: “Met Dani verwachten we in de loop van het jaar veel vooruitgang te kunnen boeken. Ik denk dat hoe meer meters hij rijdt, hoe meer punten hij gaat pakken. Ons hoofddoel is om elke coureur naar voren te helpen.” 

Vorig jaar werkten Leen en Richie nog met CRG, de omslag naar Zanardi heeft echter niet voor noemenswaardige problemen gezorgd, mede doordat Zanardi een onderdeel is van moederbedrijf CRG srl. “Het is ons heel erg meegevallen”, zegt Richie. “In vergelijking met CRG is het even hard werken en kwalitatief ook top.” 

De ambitie van het team voor 2018 is helder: zoveel mogelijk podiumplaatsen pakken. “Dat spreekt voor zich”, zegt Leen. “En we willen het merk Zanardi dit jaar natuurlijk goed naar buiten brengen. We willen laten zien dat je ook met Zanardi vooraan kunt rijden en dat hebben we het afgelopen weekend al laten zien met onze rijders.”

Zanardi Nederland wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Prins Maasdijk, Profile Tire, VTS, Omega Group en Lamberts & Company BV.

Zoek je onderdelen voor Zanardi karts of wil je eens een Zanardi kart testen, vraag dan naar de testmogelijkheden. 
Kijk eens op de website voor meer info!

Bron: http://www.racexpress.nl/karting-diversen/keijzer-racing-importeur-van-zanardi-karts-in-nederland-timmert-aan-de-weg-met-jong-talent/n/87272

error: