WOEDE OM MISLEIDENDE BRIEF POSTCODELOTERIJ

Dit is natuurlijk het soort brief dat je liever niet op de deurmat vindt. Een envelop met daar het woord ‘herinnering’ op, dat kan maar een ding betekenen. Betalen. Niet de meest positieve gedachte. De Postcode Loterij stuurde deze brief naar een groot aantal mensen en de reacties liegen er niet om. Hij lijkt volgens velen enorm op een aanmaning. Sommigen van hen hebben een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. Hier druppelen de klachten dan ook binnen. Dit meldt het AD.

 

De reclame terreur van de @PostcodeLoterij neemt steeds ernstiger vormen aan. Deze envelop is pure misleiding omdat hij lijkt op een ambtelijke brief. Er is blijkbaar niet vanaf te komen tot je een abonnement neemt…

AANMANING OF RECLAME?

Op social media wordt de Postcodeloterij overspoeld met klachten. Veel mensen schrokken bij het ontvangen van de brief met deze opdruk. Toen ze deze vervolgens openmaakten, werd de schrik ingewisseld voor woede. De brief werd vooral gestuurd naar mensen die niet meespeelden, ze werden er door de Postcodeloterij aan ‘herinnerd’ om hun lot te activeren.

Wat de aanleiding ook is, op Facebook en Twitter zijn de reacties fel. Er worden woorden gebruikt als ‘walgelijk’, ‘agressief’, ‘misleiding’ en ‘spam’. De brief van de loterij wordt door sommigen als een provocatie gezien voor mensen met schulden. Iemand anders beticht de loterij van stalkgedrag. Tot slot schetst een ander een toekomstbeeld: ‘What’s next? Stuurt de Postcodeloterij volgende keer deurwaarders langs naar mensen die niet mee willen doen?’

MISVERSTAND

Voorlichtster Renee Oudenaarden van de Nationale Postcode Loterij vindt het erg vervelend dat de brief niet goed is gevallen. „We hebben persoonlijke lotnummers gereserveerd voor mogelijke deelnemers, de brief die we gestuurd hebben is een herinnering aan het feit dat zij hun lot nog steeds konden activeren. Het is een tijdelijk aanbod, vandaar de herinnering.” Oudenaarden betreurt ieder misverstand en neemt de reacties ter harte.

error: