Moeder uit Sommelsdijk krijgt taakstraf voor mishandeling kind

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie © ANP

Moeder uit Sommelsdijk krijgt taakstraf voor mishandeling kind

Toen de twee kinderen van een 33 jarige Sommelsdijkse op 24 september vorig jaar bij hun grootouders op visite waren, zagen die dat de jochies verwondingen hadden.

,,Dat heeft mama gedaan’’, zeiden de kinderen van 6 en 11, waarna de politie werd ingeschakeld. Maandag stond de moeder van de kinderen terecht voor de Dordtse politierechter.

Die veroordeelde haar tot een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur en een behandelverplichting. Ook kreeg de moeder een locatieverbod voor het huis van de vader opgelegd en moet ze 150 euro smartengeld betalen. Haar kinderen mag de vrouw alleen onder toezicht zien.

Striemen in de nek

Ook de politie zag op de bewuste dag dat het kind van 6 striemen in zijn nek had en het oudere kind een blauwe plek op zijn been. Volgens de kinderen en de vader, die aangifte deed, zou de verdachte de jongste bij de keel hebben gegrepen omdat hij niet wilde eten. Het oudere zoontje zou hard zijn geschopt toen hij niet snel genoeg liep.

De Sommelsdijkse ontkende de beschuldigingen. ,, Ik heb mijn kinderen nooit pijn gedaan.’’ De striemen van haar jongste zoon zouden zijn gekomen toen ze hem vast wilde pakken. Over de blauwe plek bij haar andere zoon zei ze: ,,Dat was omdat hij van zijn fiets viel.’’ Dat haar kinderen zeiden te zijn mishandeld, zou door de vader zijn ingefluisterd. ,,Van hem moesten ze dat allemaal zeggen.’’

Bewijs

Hoewel de grootouders hun verklaringen hadden afgezwakt, achtte het OM de mishandelingen bewezen. De aanklaagster eiste 60 uur taakstraf en 2 weken voorwaardelijk, naast de behandelverplichting, een locatieverbod en 500 euro smartengeld voor ieder kind.

De raadsman van de verdachte vroeg om vrijspraak omdat de oorzaak van de verwondingen te onduidelijk zou zijn. De politierechter achtte alleen het schoppen bewezen. De kinderen zouden nu bij hun vader verblijven.

Bron: https://www.ad.nl/voorne-putten