Oude-Tonge – Om het nieuwe (waterstof-)tankstation aan te sluiten op de Tonisseweg te Oude-Tonge, zijn er aanpassingen nodig in het wegprofiel. Daarnaast moeten de nieuwe in- en uitritten van het tankstation worden aangebracht. Om het werk goed en veilig uit te voeren, is een tijdelijke afsluiting nodig van de N498 Tonisseweg. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden heeft uitgebreid overleg plaatsgevonden met de gemeente Goeree-Overflakkee en een aantal directe belanghebbenden. De N498 Tonisseweg wordt afgesloten van 22 juni 20:00 uur tot en met 8 juli 20:00 uur. Lees hieronder meer.

Omleiding
Het doorgaande verkeer van Oude-Tonge naar de N59 wordt omgeleid via de N498 aansluiting Schaapsweg en vice versa. Doorgaand verkeer vanaf Oude-Tonge naar de N215 en vice versa wordt omgeleid via de Capelleweg en Langeweg. Voor het vrachtverkeer geldt alleen de omleidingsroute via de N498 naar de N59.

Duurzaam tanken Oude-Tonge

Er zijn op dit moment nauwelijks voertuigen in gebruik die op waterstof rijden. Fabrikanten ontwikkelen weliswaar prototypes, maar de consument kan nog nergens in Nederland duurzame waterstof tanken. Om de impasse te doorbreken krijgt het station in Oude-Tonge een elektrolyse-installatie, die duurzaam waterstof produceert. Van Peperstraten werkt aan plannen om ook op andere plaatsen vergelijkbare stations te bouwen. De eerste concrete plannen zijn er, in samenwerking met provincie Zuid-Holland en gemeente Goeree-Overflakkee, om zes waterstofbussen te laten rijden op de lijndienst tussen het eiland en Rotterdam. Greenpoint Holland-Zeeland krijgt een duurzaam tankstation met alternatieve brandstoffen: BP station Oude-Tonge. Greenpoint Holland-Zeeland biedt naast de reguliere brandstoffen, twee vormen van aardgas aan. Verder staan er twee oplaadpunten voor hybride en elektrische auto’s, boten, scooters, segways en fietsen. Door middel van elektrolyse produceert het station waterstof als brandstof voor personenauto’s, bussen, tractoren en vrachtwagens. In de nabije toekomst dient het waterstof ook voor de opslag van zonne-energie en windenergie in waterstof.

Meer informatie Greenpoint

Wilt u meer weten over het Greenpoint Holland Zeeland? Neem dan contact op met initiatiefnemer Tonnie van Peperstraten.

Vragen?
Heeft u vragen over de afsluiting of over de werkzaamheden, dan kun u terecht op zuid-holland.nl/contact of kunt u bellen naar het algemene telefoonnummer (070) 44 16 622.

Bron Provincie Zuid-Holland

Bron https://igo.nl/nieuws/actueel/artikel/22851/N498-Tonisseweg-Oude-Tonge-afgesloten-22-juni-tm-8-juli