Opgelet: YouTube-virus verspreid via Facebook Messenger

Opgelet: YouTube-virus verspreid via Facebook Messenger

Let op als je een melding via Facebook Messenger krijgt over een YouTube-video. RTL Nieuws bericht dat dit een virus kan zijn. RTL ontving meerdere klachten van bezorgde Facebook-gebruikers.

Negeer verzoek om nog een keer in te loggen

De berichtjes gaan vaak vergezeld van een melding als ‘Ben jij dat?’. Wie doorklikt komt op een pagina met het logo van YouTube. Om de video te kijken, vragen de criminelen om nog een keer in te loggen bij Facebook. Op die manier proberen ze bij de gegevens van jouw Facebook-account te komen.

Nep-update Adobe

Na het opnieuw inloggen (doe dit dus niet!) wordt er gevraagd om een update te installeren voor Adobe Flash. Dit is een nep-update waarmee de kwaadwillenden je pc met een virus willen besmetten, aldus RTL.

Wie hierin is getrapt en opnieuw is ingelogd op Facebook, wordt sowieso aangeraden zijn/haar wachtwoord aan te passen. Heb je de nep-update van Adobe ook nog geïnstalleerd? Laat je computer dan scannen door een anti-virusscanner. Bron: RTL Nieuws

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten