Oud papier wordt weer opgehaald op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE – Vanaf maandag 6 april wordt het oud papier op Goeree-Overflakkee weer opgehaald. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.

In de afgelopen weken hebben de gemeente en Renewi gezamenlijk gezocht naar een alternatief voor het legen van de blauwe containers op het eiland. “Het oud papier zal – net als altijd – één keer per maand worden opgehaald”, aldus de gemeente. “Normaal gesproken werd het oud papier op de zaterdagen en één woensdag opgehaald door afvalverwerker Renewi, in samenwerking met verenigingen en vrijwilligers. Dit gaat wél veranderen. Vanaf 6 april wordt het oud papier (tijdelijk) op doordeweekse dagen opgehaald. Verenigingen en vrijwilligers worden gedurende die periode niet betrokken bij het ophalen van oud papier. Dit om de veiligheid van de vrijwilligers, de medewerkers van Renewi en de inwoners van Goeree-Overflakkee te waarborgen. Het oud papier wordt ingezameld door medewerkers van Renewi. Vanuit Renewi wordt toegezien op de veiligheidsmaatregelen.”

In de geactualiseerde afvalkalender kunnen de inwoners zien op welke dag zij de blauwe papiercontainer aan de straat kunnen zetten. De afvalkalender is te vinden op www.goeree-overflakkee.nl/afvalkalender.

Voor wijk 26 Dirksland (hier wordt normaal de derde zaterdag van de maand oud papier opgehaald) wordt één dezer dagen de afvalkalender nog aangepast. De eerste ophaaldatum oud papier voor de inwoners van deze wijk is donderdag 23 april. Voor de appgebruikers van deze wijk 26 in Dirksland geldt ook dat ze zich opnieuw moeten aanmelden als ze (de goede) pushberichten willen ontvangen.

Klik om te kijken wanneer uw papier container word opgehaald

Bron:www.eilandennieuws.nl