Stevige regenbuien. (lokaal met onweer)

Hier onder ziet u een schema van hoe de dag er morgen uit komt te zien.

08:00 (Dinsdag)
Belgie en Nederland beginnen de dag met veel zon.

10:00 (Dinsdag)
Vanuit het Zuiden trekken de eerste buien Belgie binnen. Deze buien zijn nog niet heel intensief, maar schijn bedriegt. Deze buien gaan in de loop richting Nederland nog activeren.

13:00 (Dinsdag)
De buien die om 10:00 Belgie binnentrokken, zijn inmiddels geactiveerd, en liggen verspreidt over heel Belgie. De buien komen elk moment het Zuiden van Nederland binnen.

15:00 (Dinsdag)
Door dat de buien nog altijd activeren, hebben de buien zich in 2 uur tijd verspreidt over (bijna) heel Nederland. Mogelijk heeft het uiterste Noorden het nog droog, maar voor de rest regent het al in bijna heel Nederland en Belgie (pak de plu maar uit de kast)

18:00 (Dinsdag)
De laatste buien (van deze buiencomplex) trekken vanuit Belgie nu Nederland binnen. In het Noorden van Nederland zijn de buien geactiveerd tot stevige exemplaren met mogelijk ook onweer. Langs de grens van Belgie liggen nieuwe stevige exemplaren die lokaal voor wateroverlast gaan zorgen, ook deze buien kunnen gepaard gaan met onweer.

21:00 (Dinsdag)
De stevige buien die eerder vanavond Belgie binnen trokken liggen inmiddels tegen de grens van Nederland, en trekken elk moment Nederland binnen. Deze buien nemen langzaam in activiteit af. Ondertussen komen er vanuit het Zuiden van Belgie alweer nieuwe stevige buien binnen, dit herhaald zich vervolgens de hele avond, en een groot deel van de nacht.

Dinsdag worden de zwaarste buien verwacht in het Midden, Noorden, Oosten, en Zuiden van Nederland en Belgie. Het meeste kans op droog weer ligt in de Westelijke provincie’s

Woensdag overdag ontstaan er juist vanuit het Westen enkele buien (mogelijk met onweer) die wederom over Nederland trekken. Het wordt woensdag wel iets minder nat dan Dinsdag.

Noodweer Online
Volg onze pagina. En blijf up-to-date.