Succesvolle informatieavond woningbouw Achthuizen

Onlangs vond er een informatieavond plaats over twee woningbouwplannen in Achthuizen. De gemeente Goeree-Overflakkee ontwikkelt een plan dat uitgaat van negen woningen aan de H’Oranjeweg.  Het plan bestaat uit vrije kavels voor de bouw van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. De exacte verdeling is afhankelijk van de belangstelling. Verder ontwikkelt Kroon & de Koning een plan van vijf kavels voor vrijstaande woningen aan de Zandweg. Ook liet Kroon & de Koning diverse varianten zien om het perceel tussen de Zandweg en de H’Oranjeweg verder in te vullen met woningbouw, als vervolgfase op de vijf kavels.

Wethouder Daan Markwat: “We vinden het belangrijk dat er ook in kleine kernen zoals Achthuizen gebouwd kan worden. Door de wijze waarop de plannen worden uitgevoerd, voegen we iets moois toe aan Achthuizen.”

Goed bezocht

Veel Achthuizenaren bezochten de informatieavond. Niet alleen kopers, maar ook omwonenden en andere belangstellenden waren benieuwd naar de plannen. Op de avond zelf werden de plannen gepresenteerd, waarbij ook informatie werd gegeven over de verkoop van de woningen en de planning. De aanwezigen konden via formulieren hun belangstelling kenbaar maken voor één van de kavels.

Planning

Zowel de gemeente als Kroon & de Koning zijn tevreden over de belangstelling. De verwachting is dan ook dat de plannen binnenkort definitief kunnen worden gemaakt en de daadwerkelijke verkoop kan worden gestart. Ervan uitgaande dat de planologische procedures goed verlopen en er voldoende belangstelling is voor de plannen, is de verwachting dat de werkzaamheden rond de zomer van 2018 kunnen starten.