Update corona-details 7-4-2020

7 april 2020: Vandaag voor het eerst een overzicht in nieuwe stijl. Dit nieuwe overzicht biedt meer informatie, zo laten we nu bijvoorbeeld ook het aantal genezen cliënten zien.

In het overzicht staan cijfers van al onze locaties. Het gaat hierbij ook om patiënten/bewoners/cliënten die bij CuraMare opgenomen zijn en uit een andere gemeente komen dan Goeree-Overflakkee. Zo zijn er bijvoorbeeld patiënten uit andere ziekenhuizen die via de landelijke coördinatie in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn opgenomen.

Carla Arends, deskundige infectiepreventie CuraMare: “Ter bescherming van onze patiënten/bewoners/cliënten en medewerkers wordt iedereen binnen CuraMare met (lichte) klachten getest. Op die manier willen we verspreiding en besmetting met het virus zoveel mogelijk beperken. Patiënten/bewoners/cliënten die positief getest zijn op corona én overlijden, hadden vaak al onderliggende aandoeningen. Deze aandoeningen zorgden ervoor dat deze mensen een kwetsbare gezondheid hadden vóór het moment van besmetting met het coronavirus.”

Bron CuraMare