Update N498: Verkeersregelaars en extra omleiding t/m vrijdag 24 juli

Provincie Zuid-Holland Beste lezers van Achthuizen Online, helaas is er de afgelopen dagen een verkeerssituatie in het dorp geweest die vaak onduidelijk was en voor flinke opstoppingen heeft gezorgd. Zojuist hebben we een update op onze website geplaatst met informatie over de maatregelen die daar genomen zijn: https://bit.ly/2ZtTHL1 ^CB

N498: Verkeersregelaars en extra omleiding t/m vrijdag 24 juli

Gepubliceerd op 15 juli 2020

De provincie Zuid-Holland zet verkeersregelaars en een extra omleiding in om het verkeer van en naar Achthuizen en Ooltgensplaat beter te laten verlopen.
Sinds maandag 13 juli is de Provincialeweg N498 tussen de Schaapsweg en de N59 afgesloten vanwege werkzaamheden. De omleidingsroute via Achthuizen was van tevoren besproken met meerdere partijen, waaronder de hulpdiensten, gemeente Goeree-Overflakkee en Rijkswaterstaat. Toch bleek op maandag 13 juli dat de route voor verkeersopstoppingen en onduidelijke situaties zorgde. De provincie zette dezelfde dag nog verkeersregelaars in om het verkeer in Achthuizen in goede banen te leiden. Vanaf woensdag 15 juli wordt bovendien een extra omleiding ingezet voor verkeer naar Ooltgensplaat, die buiten Achthuizen om loopt. Op deze manier probeert de provincie het verkeer nog verder te spreiden.

Dankzij meldingen snel actie

Projectleider Wilbert van Riemsdijk: “We hadden niet voorzien dat deze problemen zouden ontstaan. Heel vervelend dat dit maandag gebeurde. Dankzij de meldingen konden we snel de extra acties ondernemen. We houden goed in de gaten of het verkeer nu beter doorstroomt. Als het nodig is nemen we nog meer maatregelen. Gelukkig verlopen de werkzaamheden aan de rotonde voorspoedig. We verwachten dat het verkeer vanaf vrijdagavond 24 juli de gloednieuwe rotonde op de kruising Provincialeweg N498/Schaapsweg kan gebruiken.”

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/rotondeschaapsweg .

Heeft u specifieke vragen over het project of de afsluiting? Dan kunt u contact opnemen met de heer Joan Sperling van aannemer Van Gelder via 0651212668 of eventueel met Martin Andriessen van de provincie Zuid-Holland via 0704416622 of .