Update werkzaamheden Slikdijk Ooltgensplaat

In Ooltgensplaat is de Slikdijk afgesloten voor al het verkeer. Dit komt door aanvullende werkzaamheden aan het gemaal Het Oudeland aan de Slikdijk.

OoltgensplaatBovenaanzicht van Ooltgensplaat. | © Google

Het waterschap heeft een deel van de Slikdijk afgesloten voor al het verkeer. De oorzaak hiervan zijn aanvullende werkzaamheden aan het gemaal Het Oudeland gelegen aan de Noord Achterweg achter de Slikdijk.

Door de werkzaamheden aan het gemaal is het nodig om noodbemaling te plaatsen. Het water in uw polder wordt nu via deze noodbemaling afgevoerd door buizen die over de weg liggen. Daarom is de weg afgesloten. Verkeer wordt plaatselijk omgeleid.

Momenteel vindt nader onderzoek plaats. Na het weekeinde is meer duidelijk en kunnen wij een indicatie geven van de mogelijke duur van werkzaamheden. Wij vragen uw begrip voor de ontstane situatie. Wij proberen deze zo snel mogelijk op te lossen.

Update, 4 oktober 2017

De werkzaamheden op de Slikdijk worden vrijdag 6 oktober afgerond, zodat de dijk ’s avonds weer open kan. In de week erna worden plaatselijk nog kleine (herstel)werkzaamheden verricht.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact met ons opnemen via het waterschapsloket: 0900-2005005.