Verkeer op Goeree-Overflakkee eist veel meer slachtoffers dan ergens anders: ‘Elke gewonde is er één te veel’

Nergens in de regio Rijnmond sterven zoveel mensen in het verkeer als op Goeree-Overflakkee. Vooral onder jongeren maakt het verkeer veel slachtoffers. ,,We hebben een wegennet dat problemen geeft.”

Politieman Adrie ‘t Hardt rijdt nooit te hard. De verkeersspecialist van de politie op Goeree-Overflakkee heeft te veel meegemaakt. ,,Ik zit de hele dag op de weg, ik zie de gevolgen. Ik rijd alleen hard op mijn werk, als het echt moet.”, zegt hij. ,,In mijn eigen auto doe ik het rustig aan. Dak open, cruisecontrol op honderd.”

Schrikbarend

De cijfers zijn schrikbarend. Omgerekend naar het aantal inwoners vielen er op Goeree Overflakkee tussen 2008 en 2017 bijna drie keer zoveel verkeersdoden als in de rest van Nederland, blijkt uit gegevens van het SWOV, het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Hellevoetsluis en Rotterdam scoren lager dan het landelijk gemiddelde. Schouwen-Duiveland, een vergelijkbaar gebied, haalt dezelfde ijzingwekkende score als Goeree.  Vooral voor jongeren blijkt het verkeer op de eilanden veel gevaarlijker dan op andere plekken in het land.

Lees meer

Bron : https://www.ad.nl/voorne-putten