Verontruste ouders vertrekken uit de Staver

22 februari 2019

“Ik kreeg het zelf ook steeds benauwder”
Verontruste ouders vertrekken uit de Staver (3)

Door: Maria Evers
REGIO – Meerdere ouders van talentvolle zwemmertjes van zwemclub De Schotejil, hakten de knoop door. Zij vertrokken met hun kroost naar andere zwembaden, vanwege de gezondheidsproblemen die zwemmen in het zwembad van de Staver opleverden. Ook hoofdtrainer Theo Jan Tanis van de zwemclub hield het voor gezien.

Familie Nobels/Schettini is een van de families die vertrok. “Onze dochter heeft ruim drie  ½ jaar gezwommen bij zwemclub de Schotejil. Ze zwemt wel vijfmaal per week.” Vader Nobels was er steeds bij. “Ik was altijd zelf aanwezig en hielp overal mee. Als official zette ik me in voor de club.” De dochter kreeg bij zware inspanning steeds meer last van benauwdheid en pijn op de borst. “Zelf kreeg ik het ook heel benauwd, zo zittend aan het zwembad. Dat werd steeds erger.”

Breekpunt voor de familie Nobels was de calamiteit op 31 oktober.  “We waren aanwezig, toen het zwembad ineens ontruimd moest worden. Toen dacht ik: nu is het genoeg geweest!” Hij stelt nooit eerder, behalve de laatste maanden, door het bestuur van de club op de hoogte te zijn gesteld van (andere) klachten over de lucht- en waterkwaliteit en noemt dat zelf nalatig. (in een persbericht op de site van de Schotejil van woensdag 14 november benoemt de club zelf ‘het langlopende probleem rondom de water- en luchtkwaliteit.’)  Dochter heeft momenteel minder klachten. “Maar helemaal goed is het nog niet. Mogelijk dat we binnenkort naar een arts gaan.”

De familie Nobels/Schettini  was een van de eerste families, die vertrok. “Wij hebben gekozen voor een club in Rotterdam.” Er wordt nu heel wat afgereden door de ouders van kinderen die vijf keer per week trainen en regelmatig een wedstrijd zwemmen in het weekend. “Ik heb een mailtje naar de club gestuurd dat we er mee stoppen. Het antwoord van de penningmeester was dat ze het spijtig vond, dat we deze beslissing hebben moeten nemen.”

Bron: //www.schrijfbedrijfeversvanderwaart.nl/achter-het-nieuws/