Zorgelijke aansluiting en bedrading hennepkwekerij woning Oude-Tonge

3 maart 2018, Oude-Tonge – Politie: “Nadat wij afgelopen maandag in Middelharnis twee grote hennepkwekerijen hadden opgerold, troffen wij dinsdag wederom een hennepkwekerij in een woning in Oude-Tonge, aan. Op de zolderkamer troffen de collega’s 140 hennepplanten aan.

Zorgelijk waren de aansluitingen en bedradingen die de collega’s aantroffen. De kans op een woningbrand was zeer groot. Jaarlijks ontstaan er vele woningbranden. De gevolgen zijn aanzienlijk. Lees hieronder verder.

MELDEN

Heeft u een vermoeden dat er in uw buurt een hennepkwekerij is gevestigd, meld dit dan bij de politie tel.0900-8844. Of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.

BRAND- EN ONTPLOFFINGSGEVAAR

“Hennepplanten hebben veel licht nodig. Voor een snelle groei zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden weken lang, dag en nacht. Omdat hoge energiekosten de winst drukken wordt de stroom vaak illegaal ‘getapt’. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op, omdat bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet doorslaan. Zo is de kans op brand en ontploffing zeer groot!”

GEVAARLIJK VOOR DE GEZONDHEID

“Voor de wietteelt worden op grote schaal pesticide en zoutzuur gebruikt. Deze bestrijdingsmiddelen kunnen zorgen voor ademhalingsproblemen en zelfs voor schade aan de luchtwegen. In de meeste hennepkwekerijen wordt met automatische sproei-installaties water verneveld om een vochtig klimaat te creëren. Die waterdruppels zijn een broedplaats voor legionella. Besmetting met de bacterie kan een dodelijke afloop hebben.

Bron: https://igo.nl/nieuws/actueel/artikel/22168/Zorgelijke-aansluiting-en-bedrading-hennepkwekerij-woning-Oude-Tonge